E
R
X
O
T
T
EXORT

ARBEIDERPARTIETS MAKTSPILL

Tom på lager – Ta kontakt.

«En overbevisende demonstrasjon av “oligarkiets jernlov”:
Det norske Arbeiderpartis vei fra frihet og deltakelse til fåmannsvelde, gubbestyre og hemmelighold. Tankevekkende!»
Hans Fredrik Dahl, professor i medievitenskap

 

En dokumentar som angår oss alle – en virkelighet som overgår fantasien

Få boken sendt hjem til deg!
Forhåndsbestill boken til normalpris kr 398,- inkl porto

BESTILL HER

Aage G. Sivertsen
ARBEIDERPARTIETS MAKTSPILL
Veien, sannheten og partiet

Hva er bakteppet for alle maktkampene i Arbeiderpartiet? Hvorfor har det vært så vanskelig å skrive om interne stridigheter? Hvorfor skrev ikke Einar Gerhardsen eller de andre sentrale lederne om sine overtramp?

I denne boken kan du lese en komprimert dokumentar om de styggeste maktkampene i Arbeiderpartiet. Helt fra Martin Tranmæl til Jonas Gahr Støre. Forfatter og historiker Aage G. Sivertsen har gått i dybden på en materie som tidligere ikke har tålt dagens lys. Mange av temaene er velkjente. Intrigene, de ufine metodene for at enkeltpersoner skal gjøre karriere eller for at partiet skal seire, kunne neppe vært bedre fremstilt i en roman. Man kan undre seg over hvorfor ikke historiene har blitt presentert fullt og helt tidligere. Med gode kilder presenteres her en dramatisk historie som du nesten ikke skulle tro var fra virkeligheten.

I arbeidet med denne boka har forfatteren forsket i Nasjonalbiblioteket, i Arbeiderbevegelsens arkiv og i Riksarkivet. Arkivmateriale, bøker og intervjuer av sentrale personer har vært en viktig del av kildegrunnlaget. Selv tilhører forfatteren ikke noe politisk parti, men som historiker har han et ønske om at den historiske sannheten om Arbeiderpartiets maktspill blir avdekket.

 

«En levende og medrivende journalistisk skildring av dramatiske og tragiske konflikter i Arbeiderpartiet gjennom hundre år, fylt av intriger, konspirasjoner, maktbrynde og uetiske utfall. Sivertsen leverer spissete portretter av hovedpersonene og avdekker flere mørke spor som går gjennom partiets historie.»
Karsten Alnæs, forfatter

 

ISBN 978-82-8387-023-7
Arbeiderpartiets maktspill
Veien, sannheten og partiet

Dokumentar, kr. 398,- ib.

Lanseres ca. 20 september

 

Bestill boken direkte fra forlaget og få den fraktfritt levert direkte i postkassen.

Få boken sendt hjem til deg!
Forhåndsbestill boken til normalpris kr 398,- inkl porto

BESTILL HER

 

Les mer om boken:

Historien om Arbeiderpartiets maktspill er drama fra virkeligheten. Enkelte skjebner kan sammenlignes med William Shakespeares skuespill. Det handler om makt, sjalusi, falskhet, fordommer og hevn. Hvis man tenker på enkeltpersoners skjebner i Arbeiderpartiets historie, kunne det vært laget skuespill om hver og én av dem.

Kan man spore Arbeiderpartiets maktspill helt tilbake til Martin Tranmæl? Var det slik at Einar Gerhardsen videreførte en standard for hvordan man skulle løse interne konflikter i partiet, eller var det han som satte den?

Maktkampene i Arbeiderpartiet kan være noe av årsaken til at partiet de siste årene har mistet både fotfestet og mange velgere. Men maktkampene kan også være årsaken til at partiet siden midten på 1930-tallet og frem til 1970-tallet var så dominerende. Maktkamper trenger ikke alltid være negative.

På begynnelsen av det forrige århundret kjempet Arbeiderpartiet for alminnelig stemmerett og for at skillet mellom fattige og rike skulle bli mindre. For at arbeidsfolk skulle få en bedre hverdag ble partiet radikalisert, og det står respekt av Martin Tranmæls uslitelige kamp. Det står også respekt av Arbeiderpartiets evne til å styre landet, særlig de første tiårene etter 1945. Det som ikke imponerer, er hvordan noen få personer har brukt sin makt og ødelagt livet til egne partifeller. Den maktarrogansen som bygde seg opp i partiet, fortjener å komme under lupen. Det er en historie her som ennå ikke er fortalt, fullt og helt. Arbeiderpartiets maktspill.

Comments are closed.