E
R
X
O
T
T
EXORT

Banesår

Tom på lager – Ta kontakt.

Erik GrønnerBanesår

I en by som lever på minnene om seriemesterskapet i åttisyv og sliter med å kvitte seg med det dårlige omdømmet fra mosselukta skal det anlegges ny jernbane langs sjøen. Men selv om motstanden ulmer blant befolkningen drømmer lokalpolitikerne om å bygge i høyden, der flere hundre hus må ofres for toget, med en kongstanke om å skape en attraktiv fjordby, samt å redde en anstrengt kommuneøkonomi.

Da en bombe eksploderer sent på kvelden nede i den omstridte containerhavna går startskuddet for en avgjørende kamp mellom de som sitter med makta og noen ildsjeler som nekter å innse at slaget er tapt.

– Jernbaneutbyggingen i Moss kan sammenlignes med amerikansk våpenlov, tyske fartsgrenser og at tretten års skolegang avsluttes med å feire russetiden før eksamen! brølte Werner 

  • Du glemte svartedøden, kommenterte Margot i baksetet

Lloyd Fleming visste ikke om noe bedre enn å være med på å ta de historiske grepene. Se bort i fra alle hensyn til gammel, falleferdig bebyggelse og tegne inn de store linjene, de som skulle forvandle Moss til et Oslo by the real sea, et sted folk fra inn og utland skulle valfarte til og beundre.

 

Format 21×15 cm

ISBN 978-82-8387-021-3 Kr 298,- ib.

 

Erik Grønner er en forfatter fra Larkollen. Han har tidligere gitt ut følgende romaner:

Brent B (2007)

Klima X (2009)

Easy Raiders (2011)

En mann, en bro og Felicia Wang (2014)

Skipsbyggerne (2016)

Banesår (2019)

Everything but the girl (2023)

Comments are closed.